09.03.2016 17:45

Транссексуален дебютира в женския волей на Италия

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Мъж, превърнал с в жена след операция по смяна на пола, дебютира в италианското волейболно първенство при дамите. Отборът 'Hermaea Entu Olbia (от серия A2), представи в Пезаро своята нова състезателка Алесия Амери, която до неотдавна е играла в мъжкото първенство като Алесиоesordirà nel week end a Pesaro. Освен волейболистКА, създанието работи също като фотомоделКА, светска знаменитост е и има диплома по икономика. Алесия става жена на 30, като преди това се състезава в мъжкото си минало за отбора от серия B1 Virtus Potenza. Тя успя да надмогне предразсъдъците и дори бюрокрацията, за да направи своята малка революция в италианския волейбол. Публиката е доволна, а сред хилядите й приятели на страницата във Фейсбук комплиментите са многобройни. „Започнах да играя на 17 и това е спортът на живота ми. За мене не е професия, но доста ми харесва, че изкарвам и пари като правя онова, което обожавам”, твърди пред Република новоизлюпената госпожица.


Тя има опит и от САЩ, където е играла волей на колежанско ниво и дори се е пробвала в плажния вариант на любимата игра. Когато се връща в Италия, има стаж в отборите на Марсала и Триджано, но намира себе си в Олбия. От нейния клуб са категорични, че коментират само спортните качества и резултати на Алесия: „Каква е тя си е нейна лична работа, за нас е важно, че дойде да смени бившата ни състезателка Симона Дегортес. Затова избрахме Алесия, а не е лесно да се намери дрга с нейните качества. Видяхме как работи, как е тренирана и нейните отлични качества на бранителКА. Вярваме й”, казва ръководителят на отбора Джани Сарти.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.