23.02.2016 15:58

Григор Димитров цели завръщане в Топ 10

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Голямо завръщане в елита на тениса – това е голямата цел на българската звезда Григор Димитров до края на годината, разкри самият той в навечерието на старта на участието си в турнира в Акапулко пред мексиканското издание Economia Hoy. Гришо спoдели, че иска да намери отново място в Топ 10 на света. Димитров беше в тази елитна компания през 2014 г., като тогава стигна дори до място в Топ 8.
„Всяка година е различна и всеки ден ми предлага нови предизвикателства. Сега за мен е важно да променя нещата в правилния начин и затова направих промени в екипа си. Най-важното за мен сега е да работя и това правя ежедневно. Мисля, че тази година имам добри възможности. Ако направя няколко големи мача мога да вляза в Топ 10, което е целта ми“, откровеничи Димитров пред изданието.



Той за пореден път се върна към сравненията с легендата Роджър Федерер. В началото на кариерата си хасковлията бе наричан Бейби Фед, но вече не иска да му казват така. „Първоначално това беше една закачка. Но сега вече се утвърждавам в моя си път и не е необходимо вече да се правят такива сравнения с Роджър. Знам, че високите очаквания винаги ще ги има към мен точно поради тази причина. Но аз си вървя по пътя и се надявам да е успешен“, обясни още 24-годишният тенисист.
Днес сутринта около 06ч. българско време Григор започна участието си в Акапулко срещу американеца Денис Кудла, който е 65-и в света. „Той е много добър играч, гледал съм го нееднократно. Има страхотни качества и съм сигурен, че ще иска да ме пребори. Аз обаче ще се концентрирам върху представянето си и ще работя здраво за всяка точка“, сподели Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата