11.02.2016 15:55

България има световен студентски шампион

Видян 856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  България има своя златен медал от Световното студентско първенство по ски-ориентиране. На шампионата в Тула (Русия) Станимир Беломъжев грабна титлата в спринта, като финишира за 10.56 мин. В един изключително оспорван финал българинът изпревари само с 5 секунди Юри Юзуковски от Беларус, а трети на 20 секунди от победителя финишира Томас Котрофи от Финландия.
Станимир е трикратен европейски шампион и двукратен сребърен медалист от световни първенства. В момента е водач в световната ранглиста. Негов треньор е баща му Иван Беломъжев.



  „Впечатляващ успех - за втора поредна година студентският спорт в България е със световни титли“, коментира доц. Златко Джуров, председател на Асоциацията за университетски спорт в България АУС Академик. „С много трудности успяхме да осигурим пътуването на нашите състезатели за шампионата на планетата и ето, че си е заслужавало. Вярвам, че това ще бъде оценено от институциите, които отговарят за развитието на студентския спорт у нас“, каза още Джуров.
Победата на Беломъжев му дава отлична възможност да дублира златото още днес в преследването, където ще стартира пръв със съответната преднина.
Припомняме, че миналата зима България спечели две световни титли от Универсиадата - Сани Жекова в бордъркроса и Владимир Зографски в ски-скока.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.