Свързани новини

31.01.2016 15:01

Чудо! Kербер би Уилямс

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Германската тенисистка Анжелик Кербер сътвори истинско чудо на финала на Откритото първенство на Австралия, като успя да спечели срещу водачката в световната ранглиста Серина Уилямс (САЩ) с 6:4, 3:6, 6:4.  Мачът между двете бе изключително равностоен, но в най-важните моменти 28-годишната германка показа по-голяма стабилност. Така тя завоюва първата си купа от Големия шлем при дебюта си на мейджър финал и попречи на Уилямс да изравни рекорда от 22 трофея от Шлема в Оупън ерата на Щефи Граф.
„Когато играех мача си от първия кръг, единият ми крак си стоеше в самолета за Германия. Възползвах се от добрите си моменти в предишните двубои и в този срещу Серина, а спечелването на титлата в Мелбърн е сбъдната мечта за мен“, каза развълнуваната германка при награждаването.



  Финалът при мъжете мина без изненади – световният №1 Новак Джокович отново игра тенис близо до съвършенството и смаза Анди Мъри с 6:1, 7:5, 7:6 (3). За Мъри това беше пети загубен финал на Откритото първенство на Австралия, като 4 от тези поражения са именно срещу Ноле.
Британецът имаше съвсем малки шансове да обърка сметките на сърбина, като в третия сет демонстрира старата си слабост в тайбрека. Мъри имаше точка за вкарване на сета в тайбрек при 30:40, но не успя да я реализира,  впоследствие Новак се пребори за гейма и затвори със - 7:5.
С триумфа си Джокович изравни рекорда за всички времена на Рой Емерсън – 6 титли на сингъл в Мелбърн. С по 4 са Роджър Федерер, Андре Агаси, Кен Розуел и Джак Крауфорд. Никой освен Ноле обаче не е печелил повече от 4 пъти турнира в Откритата ера (от 1968 година насам).







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей