Свързани новини

18.01.2016 16:19

Гришо записа трисетова победа на старта в Австралия

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа чиста трисетова победа 6:3, 7:6(8), 6:3 срещу италианеца Паоло Лоренци (69-и в световната ранглиста на АТР) в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Срещата продължи 2 часа и 27 минути.


Това бе и първият турнир от Големия шлем за тази година. Гришо започна трудно двубоя, като допусна пробив в откриващия си гейм. Хасковлията обаче бързо се съвзе, най-вече заради мощните скандирания от родна агитка, което доведе до спечелване на сета.


Втората част започна със сервис гейм на Лоренци на нула, а в следващия Гришо спаси две точки за пробив при 1:40 с агресивна игра и добър сервис. Равностойната игра продължи до 6:6. В крайна сметка Григор Димитров отрази четири сет бола и спечели тайбрека с 10:8 точки.


Третият сет започна като първия - с пробив на Лоренци. След това той затвърди аванса си за 2:0. Последва рибрейк от страна на Григор за 3:3, след който той не даде нито гейм на съперника си до края на мача.


За радост на феновете Григор остана дълго на корта след края на мача и не отказа на никого автограф. Той разписа десетки български знамена и тенис топки.


С победата 24-годишният тенисист си гарантира 45 точки и 60 000 австралийски долара. Във втори кръг Димитров ще излезе срещу аржентинеца Марко Трунхелити, който спечели битката на квалификантите с Йозеф Ковалик с 6-4 7-6(1) 7-5. Григор никога не се и изправял срещу световния ?210, за когото това е първо участие в основната схема на Australian Open. Мачът ще е в сряда или четвъртък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак