17.12.2015 16:10

Държавата дава 10 млн. за световното по волейбол през 2018 г.

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев потвърди, че държавата се е ангажирала да даде 10 милиона лева за Световното първенство по волейбол през 2018 г., на което България е домакин съвместно с Италия.
„Държавата ще подкрепи първенството с 10 милиона лева. Смятам, че всеки един лев от тези пари си заслужава и ще бъде изплатен под една или друга форма. Не искам да спекулирам с цифрата, но броят на страните, в които ще се предава първенството е впечатляващ. Един такъв форум е несравним“, коментира министър Красен Кралев на официална пресконференция в София.
„Не може да не сме щастливи от този успех и сме горди, че се преборихме. Това се очертава като най-значимото спортно събитие, на което България е била домакин“, заяви още Кралев.



   „Факторите за приетата ни кандидатура са много, като един от тях е първенството на Стария континент, което се проведе в България. Никъде няма такава публика и всички го признават. Всички са впечатлени и се надявам да направим подобна атмосфера и на Световното първенство. Държавата и правителството излъчват стабилност и сме надеждни партньори“, завърши министърът.
Стана ясно и, че освен София, която е европейска столица на спорта през годината на Мондиала, Пловдив, Русе и Варна също ще домакинстват на някои от срещите.
„България ще приеме 12 отбора от Мондиал 2018. Градовете-домакини, с които кандидатствахме са София, Пловдив, Русе и Варна. Също 12 отбора ще изиграят мачовете си в Италия. Лично премиерът на България Бойко Борисов запозна президентът на FIVB Ари Граса с възможностите на нашите зали”, добави президентът на българската федерация Данчо Лазаров.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей