04.11.2015 16:15

Гришо напомни за себе си и победи 11-ия в света Чилич

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България Григор Димитров записа престижна победа над 11-ия в световната ранглиста Марин Чилич с 2:0 сета (7:6(3), 7:6(2)) във втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж с награден фонд от 3.83 милиона евро.


Въпреки че всички букмейкъри сочеха високият хърватин за фаворит, спортист номер 1 на страната ни за 2014 година загатна за най-добрите си дни на корта и победи своя съперник. Димитров завърши с 14 аса, 6 двойни грешки, 33 уинъра и 48 непредизвикани грешки. Хърватинът от своя страна завърши с 6 директни точки от сервис, 17 уинъра и двойно повече непредизвикани.


На осминафиналите Григор ще се изправи срещу Давид Ферер. Двамата са се срещали пет пъти, за последно на Мастърса в Монте Карло през 2014-а, когато испанецът победи с 6-4, 6-2, а единственият успех на българина е от финала в Стокхолм през 2013-а - 2-6, 6-3, 6-4. Ферер се класира за мач с Гришо след като отнесе украинеца Александър Долгополов с 6:2, 6:2 за точно час игра.


Междувременно Димитров беше сравнен с популярния герой от филмовата поредица Междузвездни войни Хан Соло след ефектната си поява на корта за срещата от първия кръг с испанеца Пабло Кареньо Буста. „Хан Соло, който излиза от Хилядолетния сокол? Не, Григор Димитров, който излиза на корта“, написа популярен тенис сайт като коментар на кадъра, който беше харесан и от самия Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и