24.09.2015 17:02

Съдбата на ЦСКА става ясна до 14 дни

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото по обявяване на ЦСКА в несъстоятелност официално е в ход от вчера. В близките дни трябва да стане ясно дали най-успешният български футболен клуб е платежоспособен, или трябва да бъде управляван от държавен наместник - синдик. Срокът, в който магистратите имат, за да кажат тежката си дума, по закон е 14 дни. В този период експрети трябва да дадат мнението си дали ЦСКА може да се разплаща по милионите си дългове, или ще бъде нужно управлението на клуба да бъде поето от синдик.


Заседанието на Софийския градски съд, което трябва да се произнесе по процедурата за несъстоятелност на ЦСКА, започна вчера в 15 часа. В съдебната зала влязоха представителите на двете страни - ПФК ЦСКА АД и пернишката фирма Юнис. Изненадващо на медиите бе съобщено, че заседанието ще е закрито за журналисти. Предварително бе обявено, че делото ще бъде отворено за репортери, но в последния момент по желание на една от страните, то бе закрито.


Делото е възобновеното производство по жалбата на пернишката фирма Юнис от лятото на 2013 г., която по времето на Титан започна ремонт на базата в Панчарево. Паралелно с жалбата на пернишката фирма, ЦСКА също пусна молба в съда да бъде обявен в несъстоятелност, но тя бе отхвърлена, тъй като двата иска се дублираха.


След края на делото адвокатите на ЦСКА Георги Гайдаров, Елена Тодоровска и Борис Колев не пожелаха да застанат пред медиите. Единственото, което юристите заявиха, бе: „Чакаме решение.“


Междувременно ЦСКА се отказа от участие в турнира за купата на Аматьорската футболна лига, където трябваше да се изправи срещу Витоша (Бистрица) в полуфинала от областната квалификация за Купата. Заради това свое решение клубът ще отнесе глоба от 700 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби