16.09.2015 16:03

Напук на икономиите: Левски подписа с ново скъпо попълнение

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напук на наложените икономии в клуба Левски привлече френския флангови футболист Линел Китамбала. 27-годишният играч парафира договор за 2 години със сините.  До този момент Китамбала е осъществил няколко сериозни трансфера във френската Лига 1. Започва кариерата си в Оксер, а след това е продаден за 1,5 млн. евро на Лориен. Следва нов трансфер за 2,5 млн. евро в Сент Етиен. За последно крилото е играло за белгийския Спортинг Шарлероа, където в 28 срещи бележи 5 попадения.


Линел най-вероятно ще прескочи персоналния таван за заплати в клуба. Босът Иво Тонев още през юли обяви, че бюджетът за месечните възнаграждения е 200 000 лв. за целия отбор и до 6000 евро на отделен играч. В контракта на Китамбала обаче има вписани лесно постижими бонуси, които да качат сумата над тавана. Засега липсва информация, но вероятно става въпрос за максимум 7000 евро на месец. А само допреди две-три години, когато е част от френския Сент Етиен, месечното възнаграждение на Линел е било 50 хил. евро.


Възможността да бъде привлечено класното поне на хартия попълнение е заради новите спонсори, с които се сдобиха сините. Вчера Левски представи официално своя нов рекламодател и партньор - европейския технологичен концерн за строителни дейности STRABAG.


„За нас е удоволствие, че ще можем да си партнираме с ПФК Левски и се надявам да се радваме заедно на много победи във всеки един аспект“, заяви отговарящият за дейността на компанията в югоизточна Европа Херберт Крутина.


Както 19’ писа по-рано, съвсем наскоро Левски се сдоби с нов благодетел в лицето на известната и мощна верига бензиностанции ЕКО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей