29.07.2015 15:40

Платини официално се кандидатира за шеф на ФИФА

Видян 319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мишел Платини обяви официално дългоочакваната си кандидатура за президентския пост на ФИФА.


В писмо, изпратено до президентите и генералните секретари на всички 209 федерации - членки на световната централа, президентът на УЕФА заяви, че решението за това е било лично и много добре преценено.


"Претеглих бъдещето на футбола и моето собствено, преди да взема това решение. За него ми помогна вашето мнение и подкрепата, която много от вас ми показаха," пише в обръщението си французинът.


Той обеща да работи единствено и само за благополучието и развитието на футбола, както и за възстановяването на реномето на ФИФА след огромния корупционен скандал, който избухна в края на май.


"През изминалия почти половин век ФИФА е имала само двама президенти. Крайната стабилност (на поста) е парадокс в свят, който търпи постоянни промени, и в спорт, който претърпя значителна икономическа промяна. Последните събития карат най-висшия орган в световния футбол да отвори нова страница и да преосмисли управлението си", казва още Платини.


Французинът подчерта амбициите си да обедини световния футбол, като работи за сближаването на различните континентални конфедерации и като представи пред националните федерации обща цел: "изслушването на всички и уважаването на различията в играта по целия свят".


"Разчитам на вашата подкрепа и общата ни любов към футбола, за да можем заедно да дадем на десетки милиони футболни фенове тази ФИФА, която искат: ФИФА, която служи за пример, обединена и солидарна; ФИФА, която е уважавана и харесвана от хората", завършва Платини.


Документите на кандидатите за президентския пост трябва да бъдат подадени до 26 октомври, а самите избори ще се проведат на извънреден конгрес на ФИФА на 26 февруари в Цюрих.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден