05.07.2015 19:52

България е на полуфинал във Група 2 от Световната лига

Видян 646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор по волейбол на България се класира за полуфинала на втора дивизия на Световната лига предсрочно, след като в събота вечерта отборът на Пламен Константинов записа победа срещу Аржентина и събра 21 точки в поток C. Трикольорите удариха гаучосите с 3:0 (27:25, 25:20, 25:22)  в първия сблъсък между двата тима. Двубоят бе изгледан на живо от 5 000 зрители в зала Конгресна в Двореца на културата и спорта във Варна.


 


Либерото на националния отбор Теодор Салпаров говори пред БНТ след двубоя, като наблегна на подкрепата в Морската столица и какво трябва да се подобри в представянето на отбора: „Още от 2003 Варна е място, което ни подтиква да играем добре волейбол. В тези тежки времена хората тук отделят не малко средства, за да дойдат да ни гледат. Имаме какво още да изчистваме, но смятам, че до началото на Европейското механизмите и системата ни на игра ще бъдат изчистени. Неслучайно сме взели домакинството на финалите в Лигата при нас, така че трябва да се представим подобаващо. Лошо е, че имаме толкова брак от сервис, и когато съперникът ни има добро посрещане, става по-тежко за блок и атака“, сподели Салпаров.


 



В борбата за промоция в елитната група нашите ще срещнат състава на Белгия на 10 юли. Другият полуфинал пък е между Франция и Аржентина/Канада, като вторият участник не бе известен до редакционното приключване на броя. Снощи България и Аржентина отново премериха сили, като изходът от двубоя не е от значение за нашите. Финалната среща на втора дивизия е на 11 юли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби