Свързани новини

28.06.2015 18:06

Националите на Николай Желязков донесоха сребърен медал!

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Каръкът на вечно четвъртите или максимум третите беше счупен! България е втора във волейбола на Европейските игри в Баку! Възпитаниците на Николай Желязков останаха със сребърния медал, след като отстъпиха в решителния мач на Германия с 1:3 гейма /16:25, 18:25, 31:19, 21:25/. Нашите волейболисти се представиха колебливо в първите два, но в третия гейм демонстрираха дух и характер, за да докарат мача до четвърти. 

Най-доброто ни представяне след Олимпиадата в Москва през 1980 г. бе изковано в драматичен полуфинал срещу вечно препъващата ни Полша. В решителния мач изгря звездата на Жани Желязков, който се оказа топреализаторът за българския отбор в срещата, в която изтръгнахме 3:2 срещу противника, като 22-годишният 207-сантиметров състезател заби точки колкото за гейм на поляците. Не остана по-назад и капитанът Тодор Алексиев - четете интервюта с двата герои на България, взети веднага след мача. Взехме леко първия гейм като размазахме блондините с 25:14, но позволихме да ни излъжат във тория гейм заради елементарни грешки с 19:25. В третия ние извадихме по-силните козове и се наложихме с 25:22, което се промени огледално в четвъртия гейм - 25:23. В решителния последен рунд на тайбрека поляците поведоха и нещата изглеждаха изтървани, даже съдията при показан видеозапис им присъди точка, независимо от доказано нагледно неправомерно отсъждане. В крайна сметка обаче злото бе наказано и след обрат смачкахме мутрите на противниците и отидохме на финала.

"Тази победа оправда участието ни на игрите, независимо колко общо ще бъдат нашите медали, защото тези игри са първи - исторически", коментира от мястото до нас на медийната трибуна известният спортен журналист Владимир Памуков от Труд. И е прав! 




БАКУ

БОРИС АНГЕЛОВ

СПЕЦПРАТЕНИК НА 19’



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден