05.03.2015 12:46

ФИФА осъди Спортинг да плати 600 000 евро на Божинов

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ФИФА зарадва много Валери Божинов. Световната футболна централа нареди португалският Спортинг да му плати близо 600 000 евро, пише местното издание "Рекорд". 


Причината за това решение е скандалната раздяла между българския нападател и "лъвовете" през септември 2013 г. Тогава "зелено-белите" обвиниха Божинов, че самоволно е напуснал Лисабон и го уволниха дисциплинарно. Договорът на Валери беше до лятото на 2016 г. След като той си тръгна, започнаха взаимни обвинения между двете страни. Първо Спортинг заведе дело за 5,5 млн. евро срещу българина, което бе отхвърлено. Божинов пък контрира като поиска обезщетение на стойност 6,5 млн. Решението на ФИФА е било обявено през ноември 2014 г., но от миналия петък е публикувано в регистър на португалска институция, занимаваща се с подобни казуси, съобщава "Рекорд". 


В същото време стана ясно, че заради Валери Божинов е възможно ФИФА да отнеме още точки от актива на закъсалия Парма. Оказа се, че италианците още не са платили на Манчестър Сите за трансфера на Божинов през 2009 година. Ако скоро клубът не даде сумата, то е възможно ФИФА да му отнеме от 4 до 6 точки. В момента обаче Парма е в поредна финансова криза и има опасност дори не играе мачовете си, тъй като не може да си позволи да плаща дори таксите за тях. На "дуковете" вече са им отнети 2 точки, а до края на месеца федерация ще реше дали ще ги извади от Серия А.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец