Свързани новини

05.12.2014 11:20

Експерт: Гришо може да е фактор на всички събития

Видян 1393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров е най-прогресиращият тенисист в професионалния тенис през изминалия сезон, смята експертът Питър Бодо.


“Сложиха му прякора Малкия Федерер преди около 5 години най-вече заради прекрасния бекхенд с една ръка. Но понякога трябваше да се чудим дали соченият като наследник на могъщия Федерер някога ще направи нещо повече от бебешки стъпки към славата. Бебешкото олюляване свърши за Димитров. Вече на 23, през 2014 г. той направи няколко големи крачки към елитния статут.


До този сезон Димитров не бе стъпвал в топ 20, а през изминалите месеци се изкачи до №8 и ще посрещне Новата година като 11-и. Но по-важното е, че има платформа как да осъществи финалния скок към върха. Димитров спечели титли на три различни настилки - твърди кортове (Акапулко), на червени (Букурещ) и на трева (Куинс). Изводът е, че Григор е достатъчно гъвкав, за да бъде фактор на всички големи събития.


Да се научи да печели ден след ден, независимо от условията, е важна мисия за всеки млад играч. Но двойно по-важна е за Димитров - много находчив талант, чийто удар е и съчетание от интуиция и качество. Тъмнокосият, строен и жилав Димитров проби дълбоко в света на таблоидите, след като стана гадже на Мария Шарапова. Ясно е, че тази връзка е повече разсейване, отколкото източник на мотивация.


Но най-впечатляващото през годината за Димитров е, че той само два пъти отпадна на старта на турнир през целия сезон. Това е изключителна демонстрация на постоянство, каквато не показаха и някои шампиони в “Големият шлем”. Може би изминалият сезон бе последният урок, който тряваше да научи Димитров. И сега вече изглежда, че е готов да се държи като голямо момче”, пише шефът на сп. “Тенис магазин”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби