Свързани новини

27.10.2014 14:58

Григор Димитров има шанс да влезе в историята, ако се класира за финалния Мастърс

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пред първата ракета на България Григор Димитров се открива възможността да запише името си в историята на Финалиня турнир на ATP, тъй като досега не е имало тенисист, роден през 90-те години на миналия век, който да е участвал в престижното състезание.


За да стори това обаче Гришо се нуждае от силно представяне на започналия вчера турнир Мастърс в Париж. Хасковлията търси минимум полуфинал (който ще му донесе 360 точки), за да запази някакви шансове за класиране. За да си гарантира сигурно участие в Лондон пък, 23-годишният тенисист трябва да спечели титлата във френската столица (трофеят ще му донесе 1000 точки).


Димитров в момента заема 11-о място в класацията Race To London (ранглистата от началото на сезона). Българинът има в актива си 3555 точки, а 10-ият в класацията Милош Раонич е с 3840. Деветият Давид Ферер (Испания) е с 3865 точки, а осмият Томаш Бердих (Чехия) е с по-сериозен аванс пред българина, като е с 4105 точки дотук. Най-добрите 8 играят в Лондон, но 9-ият за сезона също ще се класира, поради отказване на Рафаел Надал.


Григор почива по право в първия кръг в Париж, а във втория ще играе с Леонардо Майер (Аржентина) или Пабло Куевас (Уругвай). В третия кръг Гришо може да срещне олимпийския шампион Анди Мъри. На 1/4-финалите пък най-вероятно ще го чака лидерът в световната ранглиста и защитаващ титлата си във Франция от миналата година Новак Джокович, който се бори да завърши годината под №1, тъй като Федерер диша във врата му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби