Свързани новини

19.10.2014 18:10

Виландер: Григор е бъдещият номер 1!

Видян 1219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров пропусна да спечели за втора поредна година титлата от тенис турнира в Стокхолм с награден фон 521 405 евро. На финала Гришо загуби с 1:2 сета (7:5, 4:6, 4:6) от номер 7 в света и лидер в схемата Томаш Бердих (Чехия) в изключително оспорван двубой. Димитров се представи повече от достойно и може да съжалява, че не взе скалпа на чеха.

През първата част невероятната подкрепа от страна на публиката за нашето момче доведе до отчайващи сервизи на Бердих. Под бурните аплодисменти на феновете Гришо взе четири последователни гейма и обърна резултата от 3 на 5 до 7 на 5. Заради умора във втория сет Гришо допусна пробив, който не можа да върне и така резултатът беше негативен 6:4 за Бердих. В третия сет нашият отново допусна ранен пробив. Гришо, който е № 10 в световната ранглиста изпадна в паника от тръгването на играта на съперника си, който е № 7. Даже сервизът му, достигнал 160км/ч, се влоши. Димитров се съвзе в седмия гейм и показа изключително елегантен тенис срещу чешката силова машина. Увереността на победителя в Стокхолм обаче му донесе победа и в 3-я сет отново с 6:4.

Гришо изгуби точки, тъй като не можа да спечели трофея в шведската столица тази година и не защити актива си.

За участието си на финала Димитров си осигури чек за 49 770 евро от наградния фонд. Без значение дали беше спечелил финала, Димитров остава на своето място в класацията Пътят към Лондон, която определя кои са осемте най-добри тенисисти за сезона, които ще играят на финалния турнир Мастърс. Григор се нужде от минимум 9-о място, тъй като Рафаел Надал се отказа от участие и освободи място за хасковлията.

Сега на Димитров предстои участие на турнира на твърди кортове в швейцарския град Базел с награден фонд 1.9 милиона евро, а негов съперник в първия кръг е 17-годишният Александър Зверев (Германия). 






Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни