Свързани новини

29.08.2014 09:30

Гришо: Свалих Маша с мейл; не забравям откъде съм и ще се върна в България

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великото списание Вог посвети специална статия с интервю на Григор Димитров, към когото според подчинените на Анна Уинтур били насочени всички очи на US Open - откритото първенство на САЩ по тенис. Предлагаме ви текста, който сам Гришо разпространи:


Той си поръчва омлет с домати и авокадо в едно кафене на Манхатън Бийч в Лос Анджелис . Има тен и квадратна челюст. Младият мъж насреща може да бъде взет за поредната протеинова млада надежда на Холивуд, ала това е Григор Димитров - една от най-бляскавите нови звезди на тениса, гадже на Мария Шарапова и може би главен герой на U.S. Open. По-рано 23-годишният роден в България играч бе победил защитаващия титлата си на Уимбълдън Анди Мъри пред очите на принца и херцогинята на Кембридж, преди да срещне бившия номер 1 Джокович на полуфинала. С чудесно покриване на корта и с гъвкавост Димитров бая натисна прочутия с формата си сърбин, принуден да се брани от три сет бола в тайбрека на четвъртия сет и да се помъчи доста, за да спечели мача...А в изблик на национална гордост българинът бе определен за "почетен гражданин на Варна".


"Изпитвах глад за победа в този мач", казва Димитров, облечен в тишърт Burberry и с шорти Rick Owens, както и с гривна Cartier на ръката. “Беше тежко да изгубя тайбрека. Ако бях взел този четвърти сет, мисля, че щях да обърна нещата. Но явно не ми е било писано.” И това наистина е само въпрос на време.


“Всички младоци искат да видят някой от тяхното поколение да победи в турнир от Големия шлем и мисля, че Димитров е най-близо до целта", коментира легендата Брад Джилбърт.


Единствено дете на треньор по тенис и учителка по гимнастика, Димитров взема ракетата в ръце на 3 годинки в южния си роден град Хасково и никога не е искал да се занимава с друго. Виждайки потенциала му, неговият баща го тренира до 6-годишен. После се мести в Оджаи, Барселона, Барселона и накрая Париж. "Знаех, че искам да направя нещо голямо,” казва Димитров. Като No. 1 при юношите, той побеждава и взема титлите на сингъл и на Уимбълдън, и на U.S. Open през 2008 г. Пренасянето му при професионалистите на 18 е предизвикателство: “Нещо не ми се получаваше в началото. Другите играчи просто бяха умствено по-добре.”


Димитров де доверява на Роджър Рашийд, при когото се мести. Той е бивш състезател по австралийски футбол, работиле с Жо Вилфред Цонга и Лейтън Хюит. “Беше суров талант”, казва новият треньор на Димитров. “Но отиваше на мачовете с много оръжия, които не знаеше как да използва.” След като обединяват сили през октомври миналата година, общият поглед показва, че Димитров се е преобразил— победи в 3 турнира на ATP на 3 настилки тази година.


Когато не е на турнир, Димитров живее на Манхатън Бийч с Шарапова, неговото гадже от 2 години. Двамата, както той казва, гледат да не водят вътрешнозаводски разговори у дома и смятат, че е напрегнатото да гледат мачовете си, току-що са се върнали от 5-дневна почивка в Кабо Сан Лукас, Мексико. Тя се оказва втората в живота му:  “Не съм по ваканциите,” признава той. “Но се нуждаех от това време. Толкова бях уморен.” Димитров вижда за първи път Шарапова, когато е на 14 и тя играе срещу Линдзи Дейвънпорт в Staples Center. “Тя има много силна психика и знае какво иска, казва той с обожание - Затова е най-добрата в онова, което прави.” Как стават двойка ли? “Аз бях инициаторът. Изпратих й смешен мейл и тя отговори, и после пак, и четвърти път - и това беше.” Също като Шарапова, и амбициите на Димитров отиват далеч отвъд тениса. Един ден той ще се върне обратно в страната си: "Зная откъде идвам. Никога не го забравям”. Лицето му светва, когато говори за дизайнера Рик Оуенс, за Rag & Bone, за Public School и казва, че направо ще бъде щастлив да направи "модно сътрудничество": “Винаги съм чувствал, че е нещо,  с което мога да се справя - да бъда тренд сетър.” Междувременно, той се радва, че здравата работа се отплаща. Направете му комплимент за прекрасния TAG Heuer (подарък от Мария), и той ще заговори с удоволствие за своята увеличаваща се колекция от часовници. И ще спомене за слуха, че има специално отношение към готините коли, при което ще посочи тази, която е паркирал навън.


15 минути по-късно се озовавам "на борда" на спортния автомобил и само коланът ме спира да не излетя от огненочервената седалка в новия сребрист Mercedes SLS с врати, отварящи се нагоре на Димитров. “Момче съм; тези играчки ме правят радостен,” казва той. После натиска педала, а аз се хващам здраво за седалката... “Обичам адреналина. Може би е твърде опасно за мен в момента, но толкова ми харесват екстремните спортове.” Неговият момчешки стил ми напомня нещо, което приятелят му Тони Хаас отбелязва: “Той още е малък, а изгрява и придобива опит с всички тези невероятни неща. Има някаква специална аура”.


“Къде паркира?, пита Димитров -  ще те хвърля.” Отговарям с леко притеснение, защото определено не е точният ден наследникът на трона в мъжкия тенис да се запознае с моето Субару. Димитров трябва да се върне на тренировка...


“Мисля, че много важно е човек да се подготви ментално. Всеки ден трябва да си представя целта. А моята цел е да взема U.S. Open.”


автор: Вог



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог