12.12.2008 16:25

Федерациата по гребане награди своите отличници

Видян 2544 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска федерация по гребане награди най-успешно представилите се състезатели през 2008 година на официално тържество в ресторант "Крим", предаде репортер на БГНЕС.


Олимпийската шампионка Румяна Нейкова получи приза за върхово положение на годината. Специална награда бе връчена на треньорът и съпруга на Румяна - Свилен Нейков, който бе отличен с плакета за Олимпийския връх - най-високо постижение. Заместник-председателят на федерацията по гребане Иван Попов връчи наградата на световния шампион на скиф за юноши Александър Александров. Специални плакети за най-силно представяне при младежите получиха Васил Витанов и Златко Караиванов - бронзови медалисти от Световно първенство за младежи от Бранденбург на двойки. Скифьорката Искра Ангелова получи приза за най-силно представяне при жените до 23 години. За перспективен млад състезател приз взе и Христина Бончева, която на Европейското Първенство в Гърция през септември зае шесто място на двойка скул с Румяна Нейкова. При братята Иво и Мартин Янакиеви отиде плакета за достойно представяне на Олимпийските игри в Пекин. Четвъртите в дисциплината двойка скул от световното първенство за девойки в Линц - Росита Бончева и Тони Ботевам взеха приз за най-перспективен млад състезател. Същата награда взеха и двойката без рулеви Луиза-Мария Русинова и Петя Маврова. Награди за принос в развитието на гребния спорт получиха треньорите Димитър Янакиев, Петко Аргиров, Юлиана Стоева, както и клубовете Черно Море (Варна), Лукойл Нефтохимик, Армеец, НСА "Васил Боянов", пловдивските Хеброс, Черпоков. Освен плакетите, Управителният съвет на федерацията по гребане реши да раздаде парични награди на най-добрите си състезатели, треньори и клубове в размер на 33 000 лева. Парите са от собствени средства на БФГ. Златното момиче в гребането Румяна Нейкова връчи статуетки от свое име и това на съпруга й Свилен Нейков на хората, които са им помагали през всичките тези години по пътя към върха. Осмокласникът Мариян Стоилков от спортното училище на ЦСКА "Ген. Владимир Стойчев" изненада олимпийската ни шампионка от Пекин, като и подари коледна рисунка. След края на церемонията БНТ пък изненадаха златната медалистка, като представиха филм за олимпийската шампионка Румяна Нейкова озаглавен "Руми", а продукция бе изгледана от всички с интерес и много чувство, включително и от главната героиня във филма, която дори се просълзи. Специални гости на церемонията бяха още председателят на БОК Стефка Костадинова, президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, депутатът Пламен Панайотов, както и бившият президент на БОК и БФС Иван Славков – Батето.
„Тази година беше много щастлива за българския спорт и по-специално за българското гребане. Надявам се това да бъде стимул за тези млади хора, които ще видят шанса си и възможностите си да се реализират и да постигнат това, което преди тях са постигнали много световни и олимпийски шампиони на България”, заяви президентът на Българската федерация по гребане Светла Оцетова. „Искам всички да се преклоним пред това, което направи Руми Нейкова. Тя показа къде е България и че страната ни все още има сили да взема злато на Олимпийски игри. Имаме и световен шампион, така че днес можем да си пожелаем българският спорт да стъпи там, откъдето слезе”, пожела си олимпийската шампионка от Атланта 1996 Стефка Костадинова. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак