Свързани новини

21.07.2014 10:25

Гришо и Цвети с признание за успешния сезон от САЩ

Видян 977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите ракети на България при жените и мъжете – Цветана Пиронкова и Григор Димитров – бяха отличени от авторитетното американско спортно издание Sports Illustrated за успехите си през изминалия тенис сезон.


Григор Димитров е определен за Пробив на сезона. „Преди това Димитров само веднъж бе достигал до третия кръг на турнир от Големия шлем. Той спечели първата си титла в АТР през есента в Стокхолм и започна годината под номер 23 в света. Само 7 месеца по-късно българинът направи своя дебют в топ 10. Той достигна до 1/4-финалите на Australian Open през януари, спечели три нови титли на три различни настилки, а миналия месец игра на 1/2-финал на Уимбълдън“, пише в материала. Това обаче не е единственото място, на което се споменава името на хасковлията. Разиграването му с Анди Мъри по време на 1/2-финала на турнира в Акапулко бе обявено за Най-добра точка.


Цветана Пиронкова пък оглави категорията Резултат, който никога не бихме предрекли. „Пиронкова взема голямата награда, тъй като от нея въобще не се очакваше да печели мачове на настилка, различна от любимата й трева“, отбелязва в материала си Sports Illustrated. „Едва 107-а в света, тя стана първата квалификантка с титла в рамките на последните три години. Цвети стигна до WTA след победи срещу три състезателки от Топ 10 на ранглистата - Сара Ерани, Петра Квитова и Ангелик Кербер  - и то в по два сета“, продължава с хвалбите си по български адрес изданието.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец