Свързани новини

10.06.2014 14:25

Ансамбалът ни по художествена гимнастика замина за Баку

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор по художествена гимнастика на България замина вчера  сутринта за Баку за участие в Европейското първенство. Шампионатът ще се проведе от 13 до 15 юни в Азербайджан. Представителките на България при жените са Невяна Владинова и Мария Матева, както и състава на националния ансамбъл. При девойките за страната ни ще излязат Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Катерина Маринова.


Очаква се конкуренцията на първенството да бъде голяма. Общо 33 страни са подали заявки за участие. 32 от тях ще имат представителки и в индивидуалната надпревара при девойките.


В Баку сили ще премерят и 21 ансамбъла при жените. Най-добрите от категорията в индивидуалната надпревара ще определят шампионката на Стария континент в многобоя. Простата математика ни показва, че в състезанието ще се включат 258 гимнастички, в битка за 9 комплекта медали, което прави тазгодишното издание на шампионата изключително оспорван.


Първенството в Азербайджан ще се състои в Националната гимнастическа арена – едно от чисто новите съвременни съоръжения в страната. Гимнастичките ще бъдат настанени в непосредствена близост от залата – в бъдещото село на атлетите, построено за първите Европейски игри, които ще се състоят догодина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп