Свързани новини

27.05.2014 15:40

Юношеският национален отбор се класира за финалите на Европейското първенство

Видян 1807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Юношеският национален отбор на България до 19 години се класира  за финалите на Европейското първенство в Унгария през юли. Това стана факт, след като в понеделник възпитаниците на Александър Димитров победиха с 2:0 отбора на Чехия на стадион Хаджи Димитър в Сливен. В същото време в Стара Загора, юношеската гарнитура на Швеция победи връстниците от Италия с 3:1, което гарантира първото място на България. Дори лъвчетата да загубят от ''скуадра адзура'' в четвъртък на стадион Берое, няма как да бъдат изместени от върха, тъй като спечелиха преките двубои срещу чехите и шведите, които излизат едни срещу други в последния мач.


Срещу Чехия головете за България реализираха Никола Колев (играч на Литекс)  в 52-ата минута и Антонио Вутов (Удинезе, юноша на Левски Сф) в 61-ата, а в 69-ата минута вратарят и капитан Александър Любенов (Левски Сф) спаси дузпа, с което съхрани аванса на лъвчетата.


Постижението е огромно с оглед на трудностите, които изпитват българските отбори в осигуряването на качествени условия за подрастващите в детско-юношеските школи. Въпреки това, младоците успяха да станат първия отбор класирал се за шампионата. Сигурен участник за сега е и съставът на Унгария, тъй като е домакин на финалите. Настоящ еврошампион до 19 години е Сърбия. Сега треньорът на българските лъвчета Александър Димитров се надява да разгърне потенциала на своите момчета, точно както съседите ни преди година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци