Свързани новини

15.04.2014 14:55

УЕФА наказва клубове по примера на ФИФА с Барселона

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като преди две седмици Дисциплинарната комисия на ФИФА наложи сериозна санкция на Барселона, забранявайки трансферите в каталунския гранд в следващите два трансферни прозореца, сега Комисията за финансов контрол на УЕФА може да наложи същото наказание на няколко европейски клуба, заради нарушение на правилата за финансов феърплей.


Отборите, които са под прицел и най-вероятно ще бъдат наказани с тежката мярка, са Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Все пак хората на Мишел Платини най-вероятно ще спесят изваждането на двата клуба от турнира Шампионска лига. В следващите два дни комисията на УЕФА ще вземе първите решения за санкции. Първоначално са били разследвани 76 клуба, но след проверка, застрашените от глоби за сега, са по-малко от 20.  Според английския вестник Телеграф Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал не са сред разследваните отбори.


Очаква се дискусиите в комисията да бъдат доста разгорещени и да бъде назначена нова дата за допълнително заседание. Санкциите няма да бъдат обявени официално преди 5 май. Предполага се, че ако комисията признае вината на Манчестър Сити, но не извади клуба от ШЛ, то други заинтересовани клубове - като Арсенал или Евертън, ще обжалват санкцията, за да заемат мястото на "гражданите", в случай че не се доберат до квота за участие в турнира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате