Свързани новини

02.04.2014 14:25

Барса без право на трансфери до лято 2015

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световният футболен колос Барселона бе наказан от Дисциплинарния комитет на ФИФА да не прави трансфери следващите два трансферни прозореца - до лятото на 2015 година. Причината, посочена от световната футболна централа, е „сериозни нарушения на правилата за привличане на чуждестранни футболисти под 18 години“. Бившият отбор на Христо Стоичков е лишен от право да кани играчи от испанската Примера дивизион и от чуждестранни първенства. Продажбите също за забранени. Каталунците са глобени с 450 хиляди швейцарски франка (около 370 хиляди евро). Испанската федерация също е наказана с 500 хиляди швейцарски франка (410 хиляди евро).


Правилата на ФИФА гласят, че трансфери на чуждестранни играчи, които нямат навършени 18 години, са възможни само и единствено след специалното разрешение на централата. Хората на Сеп Блатер са открили сериозни нарушения в политиката на Барселона, като само за четири години от 2009 насам,  десетима юноши са привлечени в разрез с правилата.


Каталунският клуб е с 90-дневен ултиматум да върне привлечените незаконно играчи обратно в родните им страни. На испанската футболна федерация пък са дадени 12 месеца, за да регулира правилата си за привличане на непълнолетни футболисти.


От ФИФА очевидно са много ядосани на Барса, тъй като това е едва вторият подобен случай. Първият бе с участието на Челси, когато през 2009 г. лондонският клуб бе наказан с лишаване от трансфери за два прозореца, поради нерегламентираното привличане на Гаел Какута.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са