Свързани новини

04.03.2014 17:43

Всички искат Батков вън от Левски

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички левскари тези дни викат в един хор: Батков, вън. Най-ярки са изказванията на феновете на отбора. Те наричат управляващия клуба Баткoff (off е ясен намек, че искат да си ходи). „Съвестта ни не търпи такива като теб”, категорични са момчетата, които дават живота си за любимия отбор. Днес се очаква те да преминат към акция по време на тренировката и с решителни действия да принудят ръководството на славния тим да се разкара от Герена.


Дълбокото си огорчение от политиката на формалния собственик изрази и легендата и до вчера изпълнителен директор Христо Йовов. Човекът, който не само вкара някои от най-важните голове за сините през последното десетилетие и заслужи прозвището Бижутера, но и спасява с лични финанси продънената каса, се просълзи от отчаяние. Той обясни колко нелепо се е държал с него Батков, който първо му съобщил, че ще го уволнява, после през друг човек оповестил, че можело и да не го направи. С Левски в сърцето Йовов напусна Герена.


Стори го и друга синя легенда – Мариан Христов, който освен славен футболист до неотдавна, напоследък беше помощник-треньор, а се очаква анонсиралият оставка още в неделя селекционер на тима Антони Здравков да последва светлия му пример. И известният с железните си нерви Елин Топузаков, дългогодишен възлов играч исега част от щаба на Левски си прибра багажа от Герена.


Оскърбени си тръгнаха преди време от клуба най-голямата жива икона на отбора Наско Сираков и поканеният от него изключително доказал се екс наставник на Лудогорец Ивайло Петев, когото ветеранът на магия беше докарал да стяга редиците на разпасаната команда.


Търгват си всички, само не и човекът, който има най-голяма вина за трагичното състояние на отбора навръх неговата 100-годишнина. Без да плаща данъци от клуба на държавата (сам признава за 2 милиона задължения), Батков използва последния конгрес на БФС, за да се ожали за пореден път, че тя не му помагала.


Няма нужда в този смисъл да напомняме цялата история как само Министерството на земеделието напоследък изсипа милионни седемцифрени суми по 2 проекта във фирми на клана. Коментарите, както се казва, са напълно излишни.


Както и надеждите, че руският гигант Газпром ще дава някакви още по-солидни финансови средства. Братушките сигурно биха го направили, ако клубът го заслужаваше с резултатите си. Но при такава излагация, на каквато сме свидетели не само този, но и предишния сезон, че и още по-преди, да се чака инжекция от Москва е като от умрял писмо, коментират на най-високо правителствено ниво в нашата и руската столица.


Още повече, Газпром от самото начало обяснява на всички, които имат желание да чуят, че го интересува инвестицията в инфраструктура. Такава е стадионът на Герена, а той, както е известно, не е собственост на Батков, а на държавата. Ето какво пише Сметната палата в одитен доклад за МВР: „На 18.04.1994 г. между МВР и Спортен клуб (СК) “Левски” е сключен договор, съгласно който „двете страни се договарят съвместно да експлоатират и организират управлението и издръжката” на спортни комплекси и прилежащите им съоръжения, включително Спортен център (СЦ) „Левски” – Герена.


За периода след 04.04.2002 г., СК „Левски” ползва спортни обекти и съоръжения в комплекса без правно основание, осъществявайки фактически правото на управление върху него, включително като го преотстъпва на трети лица.


От страна на МВР не са предприети действия за законосъобразното уреждане на правоотношенията, свързани с експлоатацията на комплекса. Допуснато е незаконосъобразно ползване и извличане на приходи от държавния спортен имот от страна на различни юридически лица, като от МВР са извършвани разходи в значителни размери за съпътстващи данъци и такси за същите имоти. „


Ако не се появи спасител, великият отбор, който носи името на най-чистия син на България, е осъден да продължи ужасяващото си пътешествие към дъното, подобно на един футболен Титаник. Прекрасен, но смертелно ранен.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще