Свързани новини

08.01.2014 15:15

Революция за Световното през 2022 в Катар

Видян 1052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинска сензация може да се окаже времето за провеждане на Световното първенство в Катар през 2022 година. Вероятността мачовете да не се играят през лятото е огромна, обяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке. Дясната ръка на Сеп Блатер бе категоричен, че Мондиал 2022 няма да се състои нито през юни, нито през юли, заради нечовешките климатични условия.


Въпросът кога точно ще се проведат мачовете от Световното първенство е обект на сериозни дебати и обсъждания през последната година, тъй като температурите в Катар през традиционните месеци за световни финали – юни и юли – са абсолютно нездравословни за футбол. Официалните данни сочат, че средната лятна температура в арабската държава е 41 градуса по Целзий.


„Първенството в Катар няма да се проведе през юни-юли. Мисля, че ще бъде някъде около 15 ноември или най-късно 15 януари“, коментира генералният секретар на ФИФА. „Между средата на ноември и края на декември са най-добрите атмосферни условия. Тогава температурата е около 25 градуса, което е перфектно за футбол“, обясни Валке пред радио Франс.


Катарци водят убийствена подготовка за Мондиала. В момента в страната се работи по изграждането на 12 ултра модерни стадиона, които ще са последно чудо на технологиите и ще бъдат оборудвани със специална охладителна система.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а