Свързани новини

03.12.2013 10:12

Награда "Guirlande d' Honneur " за Христо Стоичков

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Футболът ще бъде главния герой в " Спорт Movies & Tv 2013 - Milano International FICTS Fest ", който ще се проведе в Милано от 4-ти до 8-ми декември . Изпълнителният комитет FICTS е решил да удостои бившия футболист на Барселона и на българския национален отбор Христо Стоичков с " Guirlande d' Honneur " , най-високото отличие на FICTS за личности от спорта, телевизията , кино и журналистиката,  което изигра съществена роля в насърчаването на културните и етични ценности на спорта " . На 4 декември сряда той ще получи наградата по време на" церемонията по откриването ", която ще се проведе в Auditorium Testori на Regione Lombardia ( Piazza Lombardia Angolo Via Melchiorre Gioia 37 ).

Христо Стоичков , бивш треньор на Литекс Ловеч, е първият български играч, получил "Златната топка" през 1994 година. Той е считан за един от най-добрите футболисти на своето поколение и най-големия български футболист за всички времена. Той изигра тринадесет години в националния отбор на България и беше треньор в продължение на три години. Пеле също е включен в " FIFA 100 " , специална международна класация , която обединява най-големите футболисти на всички времена в света. Израснал в ЦСКА София , един от най-известните клубове в страната , Стоичков пристигна през 1990 г. в Барселона FC, с треньор Йохан Кройф . Той е допринесъл за спечелването на повече трофеи, четири последователни шампионата , три испански Суперкупи , една европейска Super Cup и Шампионската лига през 1992 година. Наред с играчи като Майкъл Лаудруп , Ромарио и Роналд Куман той създава "Dream Team" на Барса . След кратък период от време с екипа на Парма  в Италия , той завърши състезателна си кариера в САЩ .

От четвъртък, 05 Декември в 20:50 в Palazzo Giureconsulti ( Piazza Mercanti , 2 - Piazza Duomo ) заедно със семинари , срещи, прожекции , изложби и т.н., ще се прожектира и филма "Стоичков" -  неговия вълнуващ живот и спортната кариера на режисьора Борислав Колев и продуциран от " Камера " ООД България.

Пълният запис на 150 " Избрани" работи за "Sport Movies & Tv 2013 " е достъпна в секцията "Избрани" Movies & Tv 2013 " на сайта на FICTS www.sportmoviestv.com .


 


Титлата Guirlande d' Honneur, с която ще бъде удостоен Христо Стоичков, са получавали и други светила в спорта като Краля на футбола Пеле, световните рекордьори по овчарски скок при мъжете и жените – Сергей Бубка и Елена Исинбаева, Марчело Липи, Йохан Кройф, бившият президент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч и други.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби