Свързани новини

16.10.2013 17:25

Фаворитите за Световното са ясни

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След изиграването на последните срещи от квалификационния цикъл в зона Европа за Световното футболно първенство в Бразилия догодина стана ясно кои отбори се класират директно.


Фаворитите в групите Белгия, Италия, Германия, Холандия, Швейцария, Русия, Англия и Испания извоюваха първите места безапелационно. От горе изброените единствено съставът на Сборная има загубени срещи в програмата си. Голямата изненада сред класиралите се по право е отборът на Босна и Херцеговина. По-малко от 20 години след края на кървавата война Босна и Херцеговина успя да се класира на Мондиал, след като завърши на първо място в група G с 25 точки и голова разлика 30:6.


На баражи отиват завършилите на второ място национални гарнитури на Гърция, Франция, Португалия, Украйна, Швеция, Исландия, Румъния и Хърватия. Те ще спорят помежду си и само половината от тях ще радват бразилските терени догодина.


Най-тежка се оказа група В, в която бе и родният тим. След драматични последни резултати, националната ни селекция изтърва второто място, допускайки първа домакинска загуба от Чехия с 0:1. След победителят Италия, се нарежда тимът на Дания. Червеният динамит обаче е най-слабо представилият се втори отбор.  Многото равенства и присъствието на боксова круша в групата в лицето на Малта, доведе до това да няма представител на баражите от група В.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на