01.08.2013 16:51

Александър Тодоров: ЦСКА ще бъде на феновете

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В ръцете на феновете е спасението на ЦСКА.", заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров в интервю за "БНТ".


Той каза, че клубът ще пусне 100% от акциите си на борсата и от изкупуването им ще зависи дали ЦСКА ще бъде спасен.


Почти сигурно първите 2 милиона акции, които клубът има законовата възможност да пусне на борсата още в началото на август, ще бъдат с цена от два лева.


Тодоров обясни, че цената на спасението на клуба е 10 милиона задължения и тя ще бъде платена от феновете чрез купуването на акции. "Лира Инвестмънт" е посредник. Тя ще бъде собственик до продаване на 100% от акциите.


Променена е стратегията за продажбата на акции и няма да се търсят само големи инвеститори, а ще бъдат пуснати в свободна продажба.


Имахме идея да пуснем в продажба само 7 големи пакета от акции, но големият интерес, който предизвиква тяхната продажба ни накара да ги пуснем на борсата сега свободно. В момента имаме право да пуснем в продажба тези 2 милиона и 78 хиляди акции, които са до запълване на капитала на дружеството. Това ще се случи още в началото на август. Ние искаме да пуснем всички 100% от акциите, но предполагам, че това може да се случи най-рано през декември", заяви Тодоров.


"Феновете-акционери ще са собственици на този клуб", каза той и разкри начина на управление.


Ще има устав и правила, по които ще се управлява. Всяка година ще се провежда общо събрание. Ще се знае бюджет и ще се приема от акционерите.


"Абсолютно всички ще искат да се печелят титли, не може да се говори за разминаване между големите акционери и феновете, които ще имат по-малки дялове. Този модел работи успешно и в Германия, и в Испания. В началото ще има трудности, но това е пътят за развитие на българския футбол като цяло, не само на ЦСКА. Времената на един собственик, който издържа клуба, според мен са отминали", допълни директорът.


Приходите за издръжката на клуба ще дойдат от спонсори и собствени приходи.


"Трябва да приключи сделката, за да подпишем с тези спонсори. В момента всеки спонсор трябва да подпише договор с "Титан", а видяхме, че това не се случва. Футболистите са на работа в ЦСКА от една седмица, така че задължения към тях все още няма. Има няколко футболисти, които останаха от времето на предишните собственици, към администрацията има задължения, но те влизат в тези 10 милиона. В ръцете на феновете е спасението на ЦСКА", завърши Тодоров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат