Свързани новини

18.07.2013 13:07

България започна с успех на финалите в Аржентина

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България победи домакина Аржентина с 3:1 в първия си мач от Група В на финалите за Световната лига по волейбол, предаде Бгнес. Срещата се игра в Мар дел Плата. Домакините получиха многобройни съдийски реверанси, но селекцията на Камило Плачи не остави никакво съмнение в изключителната си класа.


България започна в следния състав: Соколов, Алексиев, Йосифов, Скримов, Георги Братоев - разпределител, и Салпаров - либеро. В отделни моменти, с тактическа цел, Плачи за кратко пускаше Гоцев, Пенчев и Димитров.


Първият гейм бе белязан от ужасяващ брой непредизвикани грешки на българите, които влязоха в мача нервни, а вероятно и невъзстановени от изморителното пътуване до Аржентина. Нашите момчета подариха на домакините цели 8 точки от сервис - 3 грешки от начален удар на Соколов, по две на Йосифов и Скримов и една на Братоев. Несигурността в тима на България позволи на Гаучосите да поведат с 18:13. Нашите обаче успяха да се върнат в мача и дори да обърнат резултата - не и без помощта на неразбориите около съдийската маса, заради което играта бе спирана на два пъти за повече от 5 минути. След тази непредвидена пауза излезе на игрището преобразен. В края на гейма успяхме да спасим два геймбола на Аржентина и след важни успешни отигравания на Скримов затворихме гейма с 28:26.


През втория гейм нервността у Лъвовете изчезна, блокът заработи, потръгна и сервисът на Соколов. В същото време аржентинците се скъсваха да грешат от начален удар. При 15:11 за нашите последваха 3 поредни грешки и въпреки че до първото техническо прекъсване оставаше едва точка, Плачи побърза сам да вземе такова. При 16:14 за България последва ново отпускане, дало възможност на Аржентина да поведе с 2 т. Прецизната игра на Соколов и Алексиев на мрежата обаче в крайна сметка ни позволи да вземем и този гейм - 25:23.


В третия гейм концентрацията на българите видимо спадна. Известно време играта вървеше точка за точка, след което Соколов и Йосифов отново започнаха да грешат при сервирането, а Скримов - при посрещането. В добавка, съдиите направиха няколко реверанси към домакините, които посрещнаха първото техническо прекъсване при резултат 16:14 в тяхна полза. Аржентина затвори гейма при резултат 25:20. Въпреки загубената трета част трябва да се отбележи доброто включване на Самунев, когото Плачи вкара на мястото на Гоцев, и най-вече великолепната игра на Георги Братоев.


Четвъртият гейм премина през множество обрати и нова серия съдийски реверанси към домакините. При резултат 8:7 за Аржентина реферите дори показаха червен картон на Соколов заради оспорване на решението им да отсъдят чиста атака за Гаучосите при очеваден аут на звездата им Диего Кирога. Картонът автоматически прибави нова точка в полза на Аржентина и вместо да изравним резултата, домакините дръпнаха с 3 точки. В тези минути "дупката", отворила се в нашия тим, отново се наричаше Скримов, както при мачовете срещу Полша във Варна. След две последователни негови грешки при посрещане нервите на Плачи не издържаха и той предприе познатата смяна - Валентин Братоев вместо Скримов. Преломният момент в гейма беше при резултат 18:17 за Аржентина, когато след страхотни забивки на Соколов поведохме 19:18. Последваха грешки на Йосифов и Алексиев, което отново ни постави в ролята на догонващи в резултата. В следващата атака Алексиев се реваншира с чудесен блокаут - 20:20. Оттук нататък нашите заиграха по-спокойно, за което ги призова треньорът Плачи по време на взетото прекъсване. При 24:22 за България чрез нов реверанс съдиите опитаха да върнат домакините в мача, зачитайки им точка при явен аут - 23:24. Но дори и това не помогна на Гаучосите, тъй като веднага след сервирането от тяхна страна нашите момчета реализираха победната точка - 25:23 и победа в мача с 3-1 гейма.


Часове по-рано, също в Мар дел Плата, в дербито от Група А Русия победи Бразилия с 3:2. Утре България излиза срещу отбора на Италия, който днес почиваше.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и