Свързани новини

05.07.2013 10:43

Левски и Ботев-Пловдив стартират в Лига Европа

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Два от българските евроучастници - Левски и Ботев Пд, вчера поставиха началото на маратона си във втория по престижност европейски клубен турнир Лига Европа. Съдбата отреди двата тима да се изправят срещу казахстански опоненти в първия предварителен кръг, като Левски трябва да спори с Иртиш Павлодар, докато пловдивчани ще мерят сили с Астана. Мачовете се явяват дебютни за новия сезон и за софиянци, и за пловдивчани.


Левски ще открие кампанията с домакинство на своя Георги Аспарухов, докато клубът от града под тепетата ще гостува. Съперникът на сините е петкратен шампион на родината си, а през изминалия шампионат завърши на второ място, само на 2 точки зад лидера. От Герена все пак демонстрираха увереност, като изразиха твърдата си нагласа да постигната чиста победа. 


У дома си, а в последствие и елиминация на Иртиш. Наставникът на отбора Ники Митов бе категоричен, че е наясно със стартовите единадесет, а очаквано сред тях няма да попаднат две от новите попълнения на левскарите – Рамон Лопес и Цветан Генков, които все още не са картотекирани. Същевременно участието в евротурнирите дойде малко неочаквано за Ботев Пловдив. Канарчетата стигнаха до мачовете с Астана, заради неуредиците и неяснотата, които са обгърнали ЦСКА. Самите пловдивчани признаха, че това намигване на съдбата ги изненадало, но са решени да отстояват мястото си. Астана финишира на трета позиция през изминалия сезон, а в годините през тима са преминали познатите на родния футболен запалянко Константин Головской и Владимир Бесчастних. Наставникът на Ботев Пд и бивш на Левски Станимир Стоилов ще заложи на най-доброто в своя състав. Спортният директор на клуба Александър Александров не скри амбициите на канарчетата да се докажат на европейската сцена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и