Свързани новини

08.01.2013 17:07

Предлагат Йордан Йовчев за орден "Стара планина"

Видян 2213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството ще предложи на утрешното си заседание на президента на Република България да награди изтъкнатия български гимнастик Йордан Йовчев с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите му заслуги към страната ни в областта на физическото възпитание и спорта, предаде БГНЕС.


Йордан Йовчев в роден на 24.02.1973 г. в Пловдив. Първите си крачки като състезател прави още на 7-годишна възраст при треньора Живко Добрев. По-късно се състезава и националния отбор по гимнастика под ръководството на треньора Милко Танкушев.

През своята състезателна кариера Йордан Йовчев има завоювани редица отличия. Най-значими от тях са единият сребърен и трите бронзови медала от олимпийски игри; 4-те златни, 5-те сребърни и 4-те бронзови медала от световни първенства; златният, 7-те сребърни и бронзовият медал от европейски първенства. Носител е също така на два златни, четири сребърни и два бронзови медала от финали на Световни купи и на два сребърни и два бронзови от европейски купи.

Йордан Йовчев е определен от спортните специалисти за най-успешния български гимнастик, участвал шест пъти на олимпийски игри. Освен достигнатите спортни постижения като състезател, той е и дългогодишен деятел и ръководител в българския спорт. Той е член на Българският олимпийски комитет и на Комисията на спортистите към БОК. От 2008 г. е председател на Българската федерация по гимнастика. Заемал е четири пъти първо място в класацията "Спортист на годината" – през 1999 г., 2000 г., 2002 г. и 2007 г. Избран е за "Спортист на Балканите" през 2001 г. и 2003 г. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни