30.11.2012 13:32

Скандален клип взриви футбола

Видян 2433 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандален видеоклип взриви българския футбол. ТV7 пусна материал, направен със скрита камера от ресторант Сръбска скара в Разград, който е направен след мача Лудогорец – Черноморец от 28-ия кръг на А група миналия сезон. На клипа главният рефер Стефан Спасов- Пастата и неговите помощници вечерят с Пламен Гетов, който тогава бе на работа в делиорманския тим.

Въпросният мачъ бе скандално спечелен от домакините от Разград с 3:1. Треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо бе изгонен и изведен с полиция, а Лудогорец обърна резултата, след като губеше с 0:1. Пастата удари рамо на бъдещите шампиони, като им даде пресилена дузпа, а гостите от Бургас остави с човек по-малко на терена.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира въпросното видео така: “Възможно е и аз да съм бил на тази вечеря. Не виждам нищо лошо в това. Все пак в Разград има малко заведения и ние след всеки мач вечеряме в този ресторант. Какво лошо има да кажа едно „Наздраве!” на съдиите? Ако имахме да крием нещо, нямаше да седнем толкова явно на една маса. Щяхме да се скрием някъде, където никой да не види, а ние сме седнали сред всички хора и показваме, че няма нищо нередно. В крайна сметка една вечеря ли е цената на българския футбол? Това е някаква смешна злонамерена атака. Ще се явя на детектор на лъжата. Аз съдии не черпя.”

Веднага в предаването се включи и Димитър Димитров-Херо, който заяви, че помни много добре мача. “Спомням си с подробности този мач. Помня го този съдия, имаше цел да ме изгони и да ни отреже главите... Как ще е нормално да вечеря с хора от Лудогорец?! Ясно е че българското съдийство е поръчково. Едни и същи съдии свирят на едни и същи отбори. Това става със съгласието на БФС. Те ако искат да бъдат принципни могат, но те търсят винаги да се нагаждат на силните. Песимист съм за бъдещето на българския футбол. Не съм бил на такива вечери и никога няма да го направя...”, каза Херо.

Отношение по темата взе и настоящият шеф на съдиите Никола Джугански. “Не е забранено съдиите да вечерят с клубни шефове, но и няма такава практика. Не одобряваме едно такова оставане. Въпреки, че ако всичко е минало коректно, мисля, че няма проблем да хапнат преди да тръгнат. Но въпроса има морална страна. Всеки съдия може да си позволи 3 кебапчета и една бира и да си ги плати, а не да чака някой да го почерпи с вечеря за 20 лева”, коментира Джугански, който нахока и съдията Таско Тасков след скандалната победа на Лудогорец над Ботев с 1:0 онзи ден.






Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева