Свързани новини

08.11.2012 11:37

Националите в Топ 40 на света

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново сериозно придвижване напред в месечната ранглиста на ФИФА направи националният отбор на България. Нашите се придвижиха с още 15 позиции и вече са на 40 място. Благодарение на отличния старт в световните квалификации, момчетата на Любо Пенев се придвижиха с цели 54 места само за три месеца, след като през август бяха едва 94-и.


Победата срещу Кипър в контрола през същия месец бутна тима ни до 89-и, а огромният пробив напред дойде след равенството 2:2 с Италия и победата 1:0 срещу Армения на старта на квалификациите за Мондиал 2014. Това прати България с 34 стъпала напред, което бе рекордно високо за класацията изкачване. Прогресът бе затвърден с хиксовете през октомври срещу силните отбори на Дания (1:1 в София) и Чехия (0:0 в Прага).


От съперниците ни в група B най-предно класиран е фаворитът Италия - 5-и. По този начин Скуадрата се придвижви с три места напред в сравнение с миналия месец. Дания отстъпва назад с цели четири места и е на 22-а, Чехия губи три позиции и е 25-а. Най-сериозен срив бележи Армения - чак на 82-о място, което е 18 стъпки назад в сравнение с октомври. Аутсайдерът Малта е едва 150-и.


На върха няма промени - лидери са Испания и Германия. Любопитно разместване има на 3-ото място, където вече е Аржентина на Лионел Меси, заемайки мястото на Кристиано Роналдо и Португалия. Домакинът на Мондиал 2014 Бразилия остава извън Топ 10 - едва 13-и.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни