Свързани новини

05.11.2012 18:01

Официално: Гришо влезе в историята

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ни ракета Григор Димитров направи своя дебют сред най-добрите 50 тенисисти в света, след като след като ранглистата бе обновена. 21-годишният мачо от Хасково скочи със 7 места в класацията на АТР и вече е №48. Така Гришо влиза в историята като първия българин, достигал някога до Топ 50 в професионалния мъжки тенис. Предишното му върхово постижение бе 52-а позиция.

Гришо се изстреля нагоре, след като направи два поредни силни турнира - първо игра четвъртфинал в Базел, където малко не му достигна до мечтания сблъсък с великия Роджър Федерер на полуфинал, а след това премина квалификациите в Париж и отпадна на Мастърса след трилър с №10 в света Хуан Монако във 2-ия кръг. 

От другите български тенисисти най-голям прогрес отбелязва втората ни ракета Александър Лазов, който се изкачва с 16 места и за първи път в своята кариера влиза в Топ 500 - под №492.

Мъжката ранглиста вече има нов лидер. Сърбинът Новак Джокович се завърна като №1, измествайки Федерер, който бе непоклатим цели 302 седмици. За Ноле това е 53-а седмица като водач в класирането. Трети остана шотландецът Анди Мъри.

При жените Цветана Пиронкова се изкачи с две позиции и ще приключи сезона като 42-ата най-добра тенисистка в света. Припомняме, че в събота 25-годишната пловдивчанка загуби полуфинала на Турнира на шампионките в София от датчанката Каролине Вожнячки, която сега се завърна в Топ 10. Първа продължава да е Виктория Азеренка (Блрс), следвана от Мария Шарапова (Рус) и Серена Уилямс (САЩ). 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби