09.10.2012 11:52

Марешки тества играчи с детектор на лъжата

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) възнегодува срещу решението на новия собственик на Локомотив Пловдив Веселин Марешки да тества футболистите на отбора с детектор на лъжата. "Това е абсурдно", обяви генералният секретар на организацията Тео ван Зегелен.


Миналата седмица Марешки потвърди, че иска играчите му и треньорите да минат на детектор на лъжата, след изненадващата загуба от Ботев Враца. Мажоритарният собственик на "черно-белите" уточни, че разполага с професионален детектор, който вече е използвал при подобни ситуации. По-късно от клуба обясниха, че е ставало въпрос за психологически тестове, а не за детектор. Въпросните тестове целели да се провери отношението на играчите към работния процес и доколко лоялни са те към клуба.


"Играчите ни уведомиха, че искат да се сложи край на тази история и ни попитаха какво бихме направили ние, ако бяхме в тяхната ситуация - в продължение на три години техните имена се свързват с уговаряне на мачове. После пристига нов президент, който иска да провери лоялността им и те искат да докажат, че са честни. Ние от АБФ сме много критично настроени към клубни управници, които разглеждат играчите си като потенциални престъпници", заяви Мила Христова, говорител на Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Тео ван Зегелен подкрепя тази теза. Според него клубът сам се поставя в опасност, след като се отнася с футболистите като заподозрени, без да има никакви доказателства за това.


"При това говорим за собствените им играчи", подчертава генералният секретар. "След това те са стигнали до извода, може и благодарение на критичните реакции, че не са постъпили правилно с детектора и си измислят някакви психологически тестове, за да не опетнят доброто си име. Правейки това, те паднаха още по-ниско. Играчите станаха жертва на смешното поведение на техните управници", казва Ван Зегелен. Той от името на FIFpro призова ръководството на Локомотив Пловдив да се извини на всичките си играчи, за да предотврати уронване на престижа. Ван Зегелен се обърна и към футболистите с препоръката към тях никога да не се съгласяват да участват в подобни съмнителни акции.


През последните няколко месеца варненският фармацевтичен бос на няколко пъти открито призна, че има политически амбиции и ще бъде "голямата изненада" на следващите парламентарни избори през 2013 г. В същото време той не скри, че е взел за две минути решението си да закупи пловдивския Локомотив. Марешки също сподели, че това е станало след разговори с премиера Бойко Борисов, който лично представи фармацевтичния бос като нов собственик пред фенове и журналисти на стадион "Локомотив" в парка "Лаута".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей