Свързани новини

04.10.2012 13:15

Мария Гигова обяви война на Илиана Раева

Видян 2063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мария Гигова не е подавала оставка като председател на Българската федерация по художествена гимнастика и няма никакво намерение да го прави. Нещо повече – гимнастичка номер 1 в света за XX век смята да се кандидатира за още един мандат на извънредното Общо събрание на федерацията, което ще се състои на 14 ноември. 


Така предварителното намерение на Гигова “да даде път на младите” и да си гледа работата в Международната федерация, което тя лансира преди време, няма да стане. 


Гигова е президент на Българската федерация по художествена гимнастика от 1999 година досега и според източници на “Меридиан Мач” няма никакво намерение да сдава властта. Няколко клуба смятат да я издигнат за нов мандат на събранието през ноември. 


Така Гигова и Илиана Раева, която изрази апетити за шефското място, ще кръстосат шпаги в лют дуел на 14 ноември. Двете вече са започнали да сондират мнения от клубовете, за да знаят кой как ще гласува. Повечето клубове обаче лицемерничат и обещават подкрепа както на едната, така и на другата. Според хора от кухнята на гимнастиката шансовете на двете на конгреса са 50:50. 


Раева и Гигова на няколко пъти влизаха в словесни престрелки в последните две години най-вече заради организацията на подготвителния лагер на нашите преди световното първенство в Монпелие 2011, както и за домакинството на Световната купа в София. 


Междувременно стана ясно, че Ина Ананиева засега няма конкурент за поста старши треньор на националния ансамбъл. След оттеглянето си Раева предложи именно Ананиева за свой наследник. Желаещите да се занимават с ансамбъла обаче не са малко, защото някои момичета според тях нямат ниво да са част от него, но засега се въздържат да подадат документи, изчаквайки да мине изборът за президент. 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели