Свързани новини

27.09.2012 16:19

Вечерен час и на стадиона

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вечерен час ще има и по стадионите. Непълнолетните ще могат да стоят на мачове само до 20,00. Ако е предвидено футболната среща да приключи след този час, тийнейджърите до 18 години изобщо няма да бъдат пускани на стадиона. Ограничението е заложено в промени на Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, който парламентът прие на първо четене. Текстовете бяха приети от Министерски съвет в началото на лятото.


Децата ще могат да ходят на мач само с пълнолетен придружител. За целта и той, и родителите ще попълват декларации по образец и ще ги парафират, че са дали съгласие. Майката и бащата изрично ще трябва да пишат в документа с кого са отрочетата им. В случай, че пуснат неверни данни, ги чакат глоби от 100 до 300 лева, а при повторно нарушение - до 500. Един придружител ще може да води до 3 деца.


При сбиване на стадиона хулиганите ще полагат безвъзмезден труд в полза на обществото, глобата за ругатня или обиден транспарант скача от 200 на 1 000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв. Същите наказания са записани в закона и за сбиване с полицай, показване на неприлични жестове, внасяне на забранени предмети и вещества, палежи, унищожаване на имущество и др.


Нарушителите ще се трудят от 80 до 320 часа, а при повторни гафове стават - между 160 и 480 часа. Провинилите се ще стоят в ареста от 10 до 15 денонощия и ще имат забрана да не стъпват на стадион 1-2 години - както у нас, така и на мач в чужбина. При по-тежките нарушения забраната ще е със срок от 3 години, а задържането в МВР - до 25 денонощия. Ако все пак някой хулиган реши да се появи на мач, въпреки че има забрана, го чака глоба до 6000 лева.


Спортните клубове ще са длъжни на организират курсове за обучение на стюарди по програма, съгласувана със спортното министерство и МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.