Свързани новини

11.09.2012 18:01

Мъри отхапа Голямата ябълка

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 4 часа и 54 минути битка на най-големия тенискорт на планетата Артър Аш Стейдиъм в Ню Йорк и в най-дългия финал в историята на US Open 25-годишният Анди Мъри сбъдна мечтата си и спечели първата си титла от Големия шлем и общо 24-а в своята кариера. Поставеният под №3 в схемата и вече №3 в световната ранглиста шотландец  триумфира в изключителен мач след победа със 7:6 (10), 7:5, 2:6, 3:6, 6:2 срещу световния №2 и миналогодишен шампион от Голямата ябълка Новак Джокович. С успеха срещу сръбския си набор Мъри стана първият тенисист от Великобритания при мъжете с титла от Големия шлем след легендарния Фред Пери, който покори Уимбълдън през далечната 1936 година. Впрочем, момчето от земята на хайлендърите сложи край на серията от 27 поредни победи на Джокович в турнирите от Големия шлем на твърда настилка.

Иначе това бе 15-ият мач между Анди и Ноле и третият им сблъсък на турнир от Големия шлем. Британецът записа седмата си победа срещу сърбина и за сефте го надви на турнир от знаменитото каре. Двамата за втори път премериха силите си на финал в състезание от Шлема - през миналата година Ноле разби Анди с 3:0 за втория си трофей на Откритото на Австралия, а този сезон, по пътя към третата, го пречупи на полуфиналите с 3:2 в още един прекрасен мач, продължил 4 часа и 50 минути.

Мъри направи 5 аса и 4 двойни грешки, а Джокович реализира 7 директни точки от начален удар и допусна една двойна грешка повече. Зрителите видяха общо 17 пробива, като 9 от тях бяха осъществени от Ноле, който записа повече уинъри - 40 (при 31 за Мъри), но и повече непредизвикани грешки - 65 (срещу 56 за спечелилия титлата). Първият сет, който продължи час и 27 минути, за една бройка аха да бъде взет от сърбина, който обърна резултата до 5:4, губейки с 3:4. В 25-минутния тайбрек Мъри би с 11:10. Шотландецът започна ударно втория сет и дръпна с 4:0, като в крайна сметка спечели с 6:5.

Ноле обаче се прероди в 3-ия сет, когато в шестия гейм отърва кожата, когато изоставаше в подаването с 15:40. Това пречупи Мъри, който веднага след това допусна пробив и със своя сервис Джокович затвори третата част при 6:2. Дългучът от Белград изравни след 6:3 в 4-ата част и на корта изглеждаше, че трофеят пак ще блести на Балканите. Но само до 5:2 за Мъри в 5-ия сет, когато Ноле получи схващания, повика физиотерапевта си и взе медицински таймаут. После шотландецът беше неудържим да отхапе от Голямата ябълка, след като през лятото стана олимпийски шампион на свещената трева в Лондон. 






Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.