Свързани новини

19.03.2012 17:00

100 млн. лв. в хазната от онлайн залози

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Комисията по хазарта регламентира онлайн залаганията, а новият закон увеличи изискванията към операторите, предлагащи услугите си на територията на България. Благодарение на предприетите от правителството промени в държавната хазна се очаква да постъпват около 100 милиона лева на година. Те ще са от данъците, които ще плащат хазартните оператори, извършващи дейност на наша територия.” Това обяви Председателят на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев.
"Нерегламентираният хазарт и игрите без контрол са престъпление. Очевидно трябваше да се вземат мерки и това да спре. Много оператори нямат лицензи и работят нелегално. Не плащат данъци. А и работят нелоялно спрямо тези, които са изрядни и си плащат", коментира в студиото на БНТ Кръстев.
 "За първи път в България се регламентират и регулират игрите от разстояние, т.е. онлайн хазарта, SMS и телевизионните игри. Новият закон има и много други плюсове, тъй като е съобразен с добрите европейски практики. Гледали сме законодателствата в 10-15 различни държави. Заимствали сме най-доброто от действащите закони. Друг плюс на този нов закон е, че има по-високи изисквания спрямо организаторите на хазартни игри. По стария закон от 1999 година беше доста лесно да се получи лиценз. Сега вече са въведени нови, допълнителни изисквания, които разбира се не са неизпълними. Новият закон ще влезе в сила от 1 юли. След тази дата ще има 15-месечен срок, през което време заварените оператори, които вече имат разрешение, трябва да се преведат в съответствие към новия закон, за да получат лиценз", обясни още Председателят на Държавната комисия по хазарта.
"През последните години все повече български граждани участват в онлайн хазартни игри. Очакванията са в държавната хазна да постъпват около 100 милиона лева на година от данъци. Но нека изчакаме да завърши процеса на лизензиране. Големите хазартни оператори се радват, когато има регламент. В досегашният закон нямаше една дума за онлайн залаганията. Не смятам, че новите изисквания ще изгонят хазартните оператори", каза още Калоян Кръстев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак