Свързани новини

07.03.2012 16:35

Боевски отписан от адвоката си

Видян 1673 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трудно ми е да предвидя, съдът ще реши, но гледайки процедурата, съм скептик.“ Така коментира в интервю за БНТ адвокат Ивайло Дерменджиев шансовете на олимпийския шампион Гълъбин Боевски да бъде оправдан от бразилския съд.
Късно онази вечер делото срещу 37-годишния джобен Херкулес от Кнежа бе гледано на първа инстанция. Както е известно, Боевски бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври 2011 г. с 9 килограма кокаин в багажа и оттогава е зад решетките. Баровската дрога е бил укрита в специално приготвени тайници в три куфара. На 15 декември 2011 г. бе повдигнато обвинение срещу атлета за наркотрафик, грозят го до 15 години затвор. 
На заседанието съдийката е разпитала двама свидетели: на защитата - служителка на хотела, в който е бил Боевски с дъщеря си Сара, както и федерален полицай - свидетел на обвинението, съобщи bTV. Свидетелствал е и самият шампион, който повторил тезата си за невинност. Боевски разказал подробно с какво се занимава и подчертал, че не може да има нищо общо между спорта и дрогата. Защитата и обвинението предали писмени пледоарии на съда. Според адвоката на Боевски решението на съда се очаква след повече от месец. Това е над нормалния срок, защото съдебният състав е само от един съдия, вместо от двама, както обикновено. Адвокат Дерменджиев обясни, че прокуратурата няма да призовава нови свидетели. Сара Боевска също не е обсъждана като свидетел. Няма да бъде призован и фотографът, завел щангиста до търговския център да си купи куфари, който отказал да участва в публични процеси по лични причини.
Скептицизмът на Дерменджиев се подклажда и от други подробности около процеса, свързани с доказателствата.
“Част от доказателствата не бяха допуснати – например записите от мобилния телефон на Боевски преди турнира и по време на самия турнир. Или съдът ги смята за ирелевантни, или вече си е взел решението, или ги смята за незначителни”, обясни адвокатът. Записи от камерите на мола, в който са пазарувани куфарите, също са игнорирани от съда.
Сред компрометираните доказателства се оказват и куфарите на Боевски. Бразилският му адвокат н– Перейра, се опитал да проучи каква марка и модел са куфарите му, но когато отишъл в полицията, където те се пазят като доказателство, видял, че са във вид, от който трудно може да се прочете марка и производител, обясни още Дерменджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.