Свързани новини

21.02.2012 17:42

Японец проговори на български в Славия

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-новото попълнение на Славия Тайцуке Акиоши беше официално представен на Овча Купел в присъствието на президента на клуба Венци Стефанов и треньора Мартин Кушев. Японският атакуващ халф подписа с белите за 2,5 години и взе фланелката с №23, защото тази година навършва 23 години. Съотборниците му го наричат Аки, а също така стана ясно, че вече са го научили на някои думи и изрази на нашия език.
"Добро утро!", поздрави японецът на чист български език. После на английски обяви, че е благодарен на Стефанов и Кушев за гласуваното доверие.
"Щастлив съм, че съм тук и се радвам, че всички ме посрещнаха топло. Надявам се да се наложа в отбора и с головете си да помогна на Славия. Ще гледам да се наглася към българския стил и начин на живот", коментира Акиоши. 22-годишният полузащитник има три сезона в сингапурския шампионат, който е като дублиращ на японския. Немалко клубове от страната на изгряващото слънце имат свои филиали в Сингапур. Тайсуке първо играе в Албирекс Ниигата-С, а после и във ФК САФ, с който има мачове в Шампионската лига на Азия. Той е първият японец, който ще играе в "А" група. Досега в българското първенство негов сънародник няма записан мач. Единствено през 2005 година юношата на Фейенорд Такаши Мори беше на проби в Литекс, но така и не получи одобрението от тогавашния треньор Люпко Петрович и не остана в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни