Свързани новини

08.12.2011 14:13

Режат за скрап стадиона в Плевен

Видян 2256 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работници режат трибуните на стадион Белите орли в Плевен, а материалите се предават в пунктове за скрап. Скелето на козирката вече е съборено, няма ги металните рамки на седалките и тръбите на парапетите, съобщи bTV. Според хората, които работят на място, съоръжението е 100% лична собственост на бизнесмена Веселин Ванев, който през 2009-а прекрати участието на Белите орли в Западната Б група и с това и подвизаването му в професионалния футбол.
Новият кмет Димитър Стойков обяви, че стадионът действително е частна собственост. Последните 26% общински дялове са продадени за 411 000 лева  през 2007 г.  Справка в търговския регистър и в архивите на общината обаче показва, че стадионът не принадлежи на обявилия се за собственик Веселин Ванев. Следите водят към 77-годишния Виктор Хайдудов. Той  е син на човека, основал легендарния клуб Белите орли през 1929 година.
По времето на комунизма стадионът е национализиран, а властите започват да строят  25-хилядения  чисто футболен стадион. През 1989 г. съоръжението е готово на 80%.  През 1994 година съдът връща стадиона на Спортен клуб Белите орли. Вече построените трибуни обаче минават в ръцете на общината под формата на 26% идеална част от цялото съоръжение.  
 Предполага се, че Веселин Ванев реже стадиона и го продава за скрап, за да покрие свои задължения. Кметът Димитър Стойков обеща проверка по случая със стадиона, който се намира в близост до знаменитото ШЗО (Школата за запасни офицери Христо Ботев).
Междувременно Веселин Ванев е бил пребит пред пункт за вторични суровини в индустриалната зона на Плевен. Босът е понесъл зверски удари по главата с лопата. Биячът е Радослав Асенов, който е от ромски произход и се опитал да ограби футболния началник. На 54-годишният Ванев е оказана медицинска помощ. Няма опасност за живота му. Той се прибрал вкъщи с бинтована глава. Екшънът се разиграл посред бял ден по обяд пред портала на фирма за изкупуване на скрап на ул. Осъм в непосредствена близост до циганската махала. Ванев докарал камион с отпадъци, вероятно част от стадиона. Полицията задържала извършителя няколко часа по късно. Срещу Радослав Асенов има 14 заявителски материала за кражби и грабежи. Осъден е осем пъти за разни престъпления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп