Свързани новини

29.06.2011 17:57

Кралска чест за Пиронкова

Видян 2305 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите любимци на английската нация – принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, изпратиха на крака първата дама на българския тенис Цветана Пиронкова при отпадането й от Уимбълдън. Внукът на кралица Елизабет II и половинката му, които са херцог и херцогиня на Кеймбридж, изгледаха загубата на 23-годишната пловдивчанка от чешкия мутант Петра Квитова (3:6, 7:6, 2:6) на 1/4-финала на корт №1 на Ол Инглънд Клъб. Уилям и Кейт бурно аплодираха Цвети от ложата си, без изобщо да се притесняват, че по-голяма част от публиката вика за 8-ата света и оръдейните й, почти мъжки, удари. Знаменитата двойка подкрепяше нашето момиче и при победата й в понеделник срещу чудовищната Винъс Уилямс (6:2, 6:3).


Мачът на Цвети, която миналата година стигна 1/2-финала на Уимбълдън, срещу Квитова започна с почти 4-часово закъснение заради обичайния лондонски дъжд. В първия сет 21-годишната левичарка от Биловец спечели без проблеми с 6:2, крачейки и блъскайки по свещената трева като танк. Във втория обаче Пиронкова изтръгна и последните сили от себе си, за да се пребори за спечелването му. Тя проби Квитова за 3:2, а след това дръпна и с 4:2. Чехкинята обаче обърна резултата до 5:4 в своя полза. Двете си взеха сервис подаванията и след 75 мин игра на таблото светна 6:6. В тайбрека положението изглеждаше отчайващо за Цвети, която губеше с 1:4. Тя все пак успя да излезе от ситуацията и в крайна сметка взе сета със 7:5. В последната част Квитова проби два пъти и след 6:2 се класира за 1/2-финала.


Предната вечер Цвети отпадна на двойки с партньорката си Шанел Шийпърс (РЮА) след 3:6, 1:6 срещу италианките Ерани и Винчи.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне