Свързани новини

12.06.2011 17:15

Валери играл за Камората в уреден мач?

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като мястото и мястото му в националния отбор изстина, Валери Божинов може да бъде разследван и за участие в уговорен мач.
Скандалът с черното тото в Италия се разраства с всеки изминал ден и е на път да се превърне в най-грандиозния в историята на европейския футбол. Парите от манипулираните мачове на Ботуша са изпрани в Сингапур от легендата Джузепе Синьори. Оказа се, че той е залагал колосални суми при азиатските букмейкъри. В момента властите разследват как и откъде Синьори се е сдобил с толкова сериозни средства. Сумата не се споменава, но се предполага, че става въпрос за милиони.
Горещата следа на разследващите се крепи на телефонни разговори между зъболекаря Марко Пирани и футболисти, които той подкупил.
35 са уредените мачове от двете професионални групи и трета лига в Италия за миналата година, съобщи най-големият европейски спортен вестник Гадзета дело Спорт. В Серия А не е имало договорки между различни футболисти, а между самите клубове, обяви главният прокурор на Кремона Роберто ди Мартино. Основните заподозрени са Рома, Каляри, Лече, Фиорентина, Дженоа и Аталанта. До този момент са задържани 16 души. Твърди се, че Камората е кихала по 500 000 за манипулиране на мач от Серия А.
Оказва се, че една от съмнителните срещи е равенството на Парма с Киево – 0:0. Това е един от малкото мачове през пролетния полусезон, в който Валери игра за дуковете. Той се появи на терена в 19-ата минута на мястото на Амаури. Според информацията на прокуратурата срещата е била уредена за хикс. Засечени са телефонни разговори между някои от арестуваните по скандала, които обсъждат мача.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали