Свързани новини

06.04.2011 15:37

Бивш национален треньор топи БФС за черно тото

Видян 1964 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият старши треньор на националния отбор Пламен Марков отново нападна президента на БФС Борислав Михайлов и останалото ръководство. Легендарният халф на ЦСКА от 80-те изрази недоволство от управниците на Иван Асен 26 и заяви, че футболът в България има нужда от промени. 

"Вярно е, че треньорите имат основна роля, футболистите също, но не може ръководствата да си измиват ръцете само с треньорите. Според тях само ние сме виновни за провала на българския футбол. Трябва да има бази, които да се поддържат от съответната институция. В целия процес трябва да участват всички. Очевидно не сме виновни само ние и резултатите са едни и същи. За последните шест години в националния отбор се смениха шест треньори и резултат пак няма. Не може със смяна на треньорите да бъдат оправдавани проблемите на целия футбол. Правителството не е виновно за това. Вина имаме ние, хората, които работим в тази сфера. Ние сме тези, които трябва да вземат мерки. Футболът ни се нуждае от реформи. Настоящото ръководство на БФС трябва да се замисли. От 4-5 години са на власт и нищо не се променя", коментира Марков пред bTV. 

Спецът от Севлиево говори и за неустойките, които БФС му дължи след уволнението от националния отбор: "Българските треньори сключват договори по кодекса на труда и трябва да бъдат отстранявани с един месец предизвестие. Защо изобщо се подписват договори, след като непрестанно ни сменят. Борислав Михайлов ми дължи неустойки." 

По повод неспирните скандали за черно тото Марков обяви, че трябва да има наказателни мерки, тъй като по този начин се обезценява ролята и на играчи, и треньори. 

"До мен достига информация, че вече започват залагания и на мачове на ДЮШ. Силно искам да има наказателни мерки. Аз не мога да не взимам отношение по тези въпроси. С това черно тото професията на треньора се обезцени", завърши петкратният първенец на България.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Този ден предоставя отлична възможност за укрепване на личните и професионални връзки

Този ден предоставя отлична възможност за укрепване