Свързани новини

07.03.2011 14:02

Матеус нападна БФС

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният селекционер Лотар Матеус за първи път се озъби на работодателя си БФС. 49-годишният знаменит ариец, който е световен и европейски шампион, публично показа, че е ядосан затова, че нямаме съперник за 29 март. За тогава бе насрочена контролата с Боливия, която обаче отказа мача заради скандалния ни спаринг с Естония в Турция завършил 2:2 с 4 дузпи. Около срещата направо се размириса с изобличителни факти за безпардонно режисиране на резултата.


“Моят график е планиран още преди два месеца и не бях заради тенис мачовете в Катар. Имах покана от местния футболен съюз, говорих за бъдещето, което засяга и националния отбор. Според мен трябва постепенно да се използват контактите, които съм натрупал през последните 30 години като професионалист. За да може за в бъдеще да имаме атрактивни съперници за контроли, а не 2-3 седмици преди даден мач да не знаем срещу кого ще играем. Както например става в случая за 29 март, за когато въобще не знаем дали ще имаме мач. За мен това са важни дати и една възможност да се запозная още по-добре с футболистите.


Не разполагам с кой знае колко възможности през цялата година и затова трябва разумно да използваме малкото възможности, които ни се отварят. Но и тенисът беше добър за гледане. Още днес ще говоря с президента Михайлов и се надявам следващите 2 седмици да бъдат използвани ползотворно, за да намерим съперник за 29 март. Това ще бъде последната ми възможност да се съберем преди квалификацията с Черна гора”, каза Матеус на пресконференция вчера.


Преди сблъсъка с черногорците обаче ни предстои съдбоносно домакинство в евроквалификациите с Швейцария на 26 март.


Лотар Матеус призна, че иска да използва чуждестранни футболисти. На въпрос дали е възможно да привлече в състава бразилците Том и Дока от Литекс и Маркиньос от ЦСКА, германецът заяви, че това би било само в полза на отбора.


“Вече говорих с президента Борислав Михайлов, за да може да използваме чуждестранни футболисти, които играят тук. Може да помогнат и в националния отбор”, обясни селекционерът.


снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от