Свързани новини

28.11.2010 17:34

След Петата симфония Бербо обявен за 5-звезден

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Димитър Бербатов бе обявен за петзвезден, след като късно снощи наниза исторически 5 гола за своя Манчестър Юнайтед при победата 7:1 над Блекбърн във Висшата лига. Медиите отвъд Ламанша полудяха по нашия, който не беше вкарвал от 19 септември, когато отбеляза феноменалния си хеттрик на Ливърпул за успеха с 3:2.


„Петзвездният Бербатов не спря да намира мрежата и прати Юнайтед на върха”, е голямото заглавие на Дейли Мейл. “Димитър Бербатов взе мача в ръцете си от първия сигнал до последната минута и вече никой няма да посмее да го вини”, започва текстът за мача.


“Голова лудост“, гласи челото на най-тиражния вестник на Острова Сън. Този път  авторите, които най-често критикуват Бербо, го засипват с похвали. “Петзвездният Бербатов отговори на критиците по най-добрия начин с най-великия си ден в Юнайтед, а вероятно и в кариерата си”, написа пък Дейли Стар.


Постижението на 29-годишния благоевградчанин впечатли дори най-големия и тиражен спортен вестник в Европа. „СуперБербатов“, възкликва Гадзета дело Спорт. Даже на другия край на света – в Щатите, обърнаха внимание на българското шоу на Олд Трафорд. „Брилянтен Бербатов вкарва 5“, кефи се Ню Йорк Поуст.


С головата си 5-а симфония Бербо не само оглави топа на стрелците в Премиершип, където води с 11 попадения от 13 мача, но се и нареди до двама от най-големите реализатори в британския футбол изобщо. Става въпрос за легендата на Нюкасъл и идол на бившия капитан на България – Алън Шиърър, и някогашното страшилище на джордитата и Манчестър Юнайтед Анди Коул. Те заедно с доскорошния съотборник на Бербо в Тотнъм Джърмейн Дефо до събота вечер бяха единствените в историята на Висшата лига, вкарвали 5 гола за една среща.    


Впрочем, това не е първият случай в кариерата на деветката, в който вкарва 5 гола в един мач. Преди 10 години - на 24 август 2000-ата, Митко наниза 5 парчета с екипа на ЦСКА във вратата на молдовския Конструкторул за победата 8:0 за УЕФА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец