Свързани новини

01.09.2010 13:39

БНТ пак ще скрие "чудото"

Видян 1948 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БНТ скри чудото" беше глава на столичен вестник през далечната 1999 г., когато Националната ни телевизия показа на цяла България черно петно без звук, вместо уникалното природно явление - Слънчево затъмнение. Е, този път и петно няма да има. Евроквалификацията на националите с Англия, който ще се играе на Уембли, отново ще бъде тайна за феновете, решили да се доверят на БНТ. Причината - цената от 120 000 евро, която телевизията трябва да плати за права на излъчване. Според в. 24 часа първоначално исканата сума е била 200 000, но немската Спортфайв се е смилила над бедните си колеги от Сан Стефано 29.


И докато измъченият от шестостепенната игра на родните клубове фен с нетърпение очаква да вложи патриотизма си във футбол на европейско ниво, ще трябва да се задоволи с игрален филм. Освен ако си няма сателитна чиния, защото оказва се, че дългоочакваната среща ще се излъчва отново само по TV+, където вече гледахме класирането на Левски в Лига Европа. Та блазе им на онези 300 000 души, украсили фасадите си със сателитни приемници. За разлика от сънародниците си без чинии, в петък от 22 часа и сини, и червени, и жълти ще викат в един глас за българския отбор. А през това време мнозинството ще трябва да се задоволи с поредния американски игрален филм. И докато в един от първите уроци на бъдещите журналисти се обяснява, че националните медии имат задължението да пазят родното самосъзнание, БНТ отново ще облъчва българина с трансатлантическо кино. Е, за разлика от слънчевото затъмнение, то поне ще има звук и картина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените