Свързани новини

27.08.2010 15:15

Азербайджан ни връща щангистите

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските щангисти, които очакват да се състезават за Азербайджан, може и да се върнат у нас. Това разкри олимпийският шампион Янко Русев, който е старши треньор на азерите. Причината за евентуалния обрат е липсващото все още разрешение за трансфера от Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ). А при заминаването българите обявиха, че са се договорили с президента Антон Коджабашев.


“Говорих с Коджабашев и той ми каза, че събира Управителния съвет в петък - заяви Русев. - Ако тогава не вземат решение да пуснат състезателите, другата седмица ги връщам в България“.


Иван Стоицов, Величко Чолаков, Румяна Петкова и Силвия Ангелова са в Баку от началото на август и тренират с местните национали. Имаше и пети състезател - Ангел Петров, но той беше върнат като неперспективен.


“На нас ни трябват медали от олимпиадата в Лондон и затова предлагаме отлични условия на щангистите и високи премии, ако ги спечелят - допълни Русев. - Появят ли се спънки обаче, ще потърсим състезатели от други страни - има кандидати от Украйна, Русия и Казахстан...”


До три дни българите вероятно ще вземат азербайджански паспорти, а двете жени дори очакват участие на първото си състезание в страната. Чолаков и Стоицов нямат право да се състезават заради 4-годишното наказание за допинг, което изтича на 8 юни 2012-а. Двете жени са в състава и за световното в Анталия от 17 септември.


Същевременно и от БФВТ са изпратили заявки за първенството в Турция за 4-ма мъже и 4 жени. Всички обаче са състезатели, които не водят подготовка и не се знае дали изобщо ще участват. Шампионатът в Анталия е първа квалификация за олимпийските игри в Лондон през 2012 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог