Свързани новини

30.07.2010 16:19

Десетки милиони потънали във ФК Черноморец

Видян 2458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

24 Бала МЪРТВО ВЪЛНЕНИЕ люлее германския модел в българския футбол – Черноморец. Точно толкова са милионите, които се явяват загуба на клуба след идването на легендата Красимир Балъков преди две години.
Гръмко прокламираният от съсобственика Митко Събев клуб на бъдещето, с лустрото на Бала, се оказа една мечта.
Героят от САЩ'94 официално бе назначен със заплата от 25 000 евро. В екипа му като спортен директор за почти толкова дойде друга знаменитост на световния футбол – някогашният му съотборник в славния тим на Щутгарт от 90-те Фради Бобич. Впрочем, последният вдига котва след като официално бе оповестено, че Денис Ершов си връща фирмата от Митко Събев. Двамата с Балъков докараха край морето всевъзможни играчи от Латинска Америка, както и няколко стари пушки от Бундеслигата – всичките по документи за маса пари.
Стадионът в Поморие бе откриван и ремонтиран няколко пъти, като само за подмяната на изкуствената с естествена трева и оборудването за поддръжка са глътнали 10 милиона лева. Близо още толкова били потрошени за тренировъчната база на тима - Гнездо на акули.
Всъщност около непокътнатия, въпреки плановете стар стадион Черноморец в Бургас се разтресе целия град. Събев ловко се опитал да приложи модела на Георги Гергов от пловдивския панаир. Бизнесменът сипеше обещания за инвестиции, докато общината апортира апетитните 140 дка на цялата си спортна база – стадион, зали и много земя, взе я за съдружник с 50%. После нищо не се случи. Нито най-квалитетния спортен комплекс у нас, нито суперхотели към него, нито нищо. Местната телевизия СКАТ честичко показва клоаката, в която е превърнат спортният комплекс Черноморец в Бургас. 
На последната общинска сесия, за да спаси статуквото, каквото и да излезе от превратите и контрапревратите в Петрол, бяха предложени 2-ма нови членове на борда на клуба, представители на кмета. Гласуването обаче не мина, заради опозицията от независими съветници.
Градът е нахъсан срещу босовете на Черноморец и заради омразната на местния бизнес бивша главна данъчна на града Румяна Дулева. Срещу нея бе организирана цяла подписка с неприятни обвинения, а дамата е известна както с близките си отношения с Мария Мургина, така и като близка на Събевите хора.
Срещу всички безумни и измислени разходи в Черноморец, сред които луксозни ВИП ложи, видео стена, разточителни лагери в чужбина, скъпоструващи специализации и командировки – Митко Събев не получи нищо. Нито един обратен трансфер, с изключение на продажбата на бразилеца Мишел Платини в братския ЦСКА, нито пък класиране в европейските клубни турнири, които щяха да понапълнят клубната каса.
Както коментира неотдавна пред Ринг най-авторитетният спортен редактор Юлий Москов: “С 15 милиона годишен бюджет Черноморец трябваше да е 3 пъти шампион. Защото първенецът на първенството ни Литекс успя с 5 милиона в касата”.
Явно цялата работа е била с цел Черноморец да се превърне в нещо като прахосмукачка. Но за пари. С коефициент на полезно действие минус 24 милиона.


Абсурдите в Черноморец нямат край. Парите в клуба летят като вестници без никакъв контрол. Там дори чистачът на съблекалните прибира прилична сума, колкото на кмет. По данни на Супер 19' идиотският талисман на клуба – плюшената акула Шарки получава заплата от 2000 лева на месец, а първата дама на мажоретния състав – 5000 евро.


Не е ясно какво ще прави Денис Ершов, когато след броени дни си върне фирмата, а с нея и Черноморец. Руският олигарх планирал да кани Любо Пенев за треньор, ако се вярва на последната мълва в спортните среди.
Чичовото бил препоръчан от бургазлията Иван Цветанов – Трите Хикса. Дългокосият спортист някога бе треньор на Черноморец, когато отборът беше управляван от Ивайло Дражев. В последните години Трите Хикса е личен бодигард и съветник на Ершов. Черноморец води подготовка на австрийските Алпи, но лагерът на тима не е платен. По нареждане на Денис Ершов не са давани и заплати за месец юни на футболистите и треньорското ръководство.
"В близките дни ще има големи рокади в бургаския отбор. Балъков със сигурност ще бъде уволнен, а няколко от футболистите - изгонени", мълви се в спортните среди.


Вестникът на Митко Събев Тема Спорт съвсем скоро може да спре. След скандала в Петрол журналистите в спортния ежедневник усилено си търсят работа. Преди време заради Събев спря да излиза друга спортна медия – Топспорт. Той спря да налива пари в изданието, за да засили издръжката на Тема Спорт, който бе по-наложен на пазара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей